Remake Silent Hillu 2 se blíží. Každým dnem by společnost Konami mohla oznámit datum vydání a očekávané detaily. Nasvědčuje tomu spuštění předobjednávek u některých zahraničních obchodů. Best Buy přidal i nové informace o komplexní předělávce známého survival hororu.

Tyhle informace byly sice brzy odstraněny, ale hráči si jich všimli a šíří je po internetu. Díky nim víme, že Silent Hill 2 Remake má přinést speciální hratelný příběh o původu fanoušky oblíbené obludy Pyramid Head. Je Pyramid Head mezi fanoušky oblíbenou příšerou? Ani fanoušci si nejsou jisti a pátrají, kde to v Konami vzali.

Synopse na Best Buy vypadalo takto:

„Vžijte se do role Jamese Sunderlanda, který se vydává na cestu děsivým městečkem Silent Hill, pronásledován děsivými stvořeními, zatímco se snaží odhalit pravdu o temném tajemství.

Zažijte zásadní hororovou hru s moderní grafikou exkluzivně na PlayStationu 5.

Vrací se fanoušky velmi oblíbená postava Pyramid Head spolu se speciálním příběhem o původu, který si fanoušci mohou zahrát.“

Než se začnete příliš radovat, nebo naopak strachovat, tak by to mohl být odkaz na Born from a Wish, vedlejší příběhovou kapitolu, jež byla součástí reedice původního Silent Hillu 2. V ní vystupuje Marie, manželka hlavního hrdiny Jamese Sutherlanda.

Je to v souladu s vyjádřením Bloober Teamu. Polské studio se dříve nechalo slyšet, že si nehodlá zahrávat s původním příběhovým jádrem, tudíž by neměli tvůrci Layers of Fear, The Medium a Observer vymýšlet žádné šílenosti. Na druhou stranu se na vývoji remaku aktivně podílí art director a designér příšer Silent Hillu Masahiro Ito, jenž vytvořil Pyramid Head. Do vývoje je zapojen také skladatel Akira Yamaoka.

Silent Hill 2 Remake vzniká pro PlayStation 5 a PC. Hra má být téměř hotová, což nahrává spekulacím o vydání v prvních měsících roku 2024. K odhalení data vydání by mohlo dojít za měsíc na The Game Awards. Hra pak může vyjít 21. 3. 2024. Také se proslýchá o plánu Konami vytvořit více remaků Silent Hillu.