Připravte si zásobu baterek, budete je potřebovat při návratu do Silent Hillu v dlouho očekávaném remaku druhého dílu, který připravuje polské studio Bloober Team. Jde o autory Layers of Fear, The Medium nebo Observer.

Dnes jsme se na State of Play dočkali nového traileru, který ukázal temnou atmosféru, a prozradil datum vydání. To je stanoveno na 8. 10. 2024 pro PlayStation 5 a PC. Za předobjednávku Deluxe Edition se vám hra odemkne o dva dny dříve.

Po vzoru remaků série Resident Evil bude Silent Hill 2 využívat kameru přes rameno z pohledu třetí osoby. Ve videu jsou krátce vidět některé příšery, kterým budeme čelit. Na konci je Abstract Daddy.

Pokud vám trailer přijde málo, tak půl hodiny po State of Play začal přenos Konami zaměřený na Silent Hill. Během něho jsme se dočkali výživné ukázky z remaku Silent Hillu 2.

Vývojáři z Bloober Team se snažili oživit kultovní survival horor a přinést ho v moderní podobě. Z ukázky lze soudit, že to úplně nedopadlo. Hra se viditelně trhá, pohyby jsou divné a souboje působí toporně. Osobně bych vyzdvihl zvuky a místy nasvícení. Minimálně po stránce atmosféry to nebude špatné.

Co v Bloober Team vylepšili? Kromě zvuků, nové kamery a hezčí grafiky lákají na větší prostředí s možností prozkoumat lokace a budovy, které byly dříve nepřístupné, nebo jsou v remaku nově přidány. Nadále si užijete stejný příběh, i když město Silent Hill poznáte novýma očima na rozšířené mapě.

Také mluví o vylepšeném boji, při kterém nadále budete používat známé zbraně, jako ocelovou trubku a pistoli. Nutné bude pečlivě se vyhýbat útokům pomocí načasovaných úskoků, správně mířit atd. Díky tomu mají být střety s příšerami poutavější a nervy drásající než kdy dřív.

NOVÉ OBRÁZKY