Společnost Microsoft v rámci show Inside Xbox potvrdila datum vydání pro Gears Tactics. Rychlá tahová strategie ve stylu série XCOM vyjde 28. 4. letošního roku pro počítače s operačním systémem Windows 10. Později se má hra dostat také na konzole Xbox One.

V doprovodu s potvrzením data vydání, respektive statusu GOLD, jde nové video (nahoře). To představuje 5 nejdůležitějších prvků hry. Než se pustíme do popisku hry, tak z dřívějška víme, že hra nabídne 40hodinovou kampaň.

Gears Tactics je rychlá tahová strategie ze světa oblíbené videoherní franšízy Gears of War. Bojovat budete o přežití proti přesile nepřátel, verbovat svůj tým a velet mu při lovu zlověstné bytosti, která vytváří monstra. Příběh se odehrává 12 let před událostmi prvního dílu Gears of War.

„Města na planetě Sera začínají padat pod náporem obrovské hrozby, jež přišla z podzemí – Locust Horde. Když se vláda ocitne ve zmatku, objeví se tým přeživších jako poslední naděje lidstva. Hrajte jako Gabe Diaz, najímejte, vybavujte a velte svému týmu na nebezpečné misi, abyste ulovili nelítostného a mocné vůdce armády Locust: Ukkona, zlá bytost, která vytváří monstra. Až se budete nacházet v bezvýchodné situace a bojovat o přežití, tak svého protivníka přechytračte v brutálním a taktickém tahovém souboji. Zažijte napětí jedné z nejuznávanějších videoherních ság zcela novým a strhujícím způsobem,“ přibližuje hru Microsoft.

Pohlcující a příběh s důrazem na postavy: Hrajte jako vzdorný voják Gabe Diaz, zachraňujte a budujte své jednotky na cestě vedení, přežití a obětování.

Přizpůsobte si svůj tým a zbraně: Připravte své jednotky na boj s těžkými nepřáteli, vylepšete jejich dovednosti a vybavte je věcmi, které získáte v náročných misích.

Agresivní hratelnost: Velte svému týmu v rychlých tahových bitvách, postupujte a přežijte intenzivní a viscerální střety proti nezastavitelnému roji nepřítel.

Obří bitvy s bossy: Porazte do nebe se tyčící bossi, kteří opovrhují vaší strategií a zcela mění velikost bitvy.