Mezi všemi hrami prezentovaných v rámci Gamescomu se třpytí novinka WILL: Follow the Light. Tohle akční dobrodružství z pohledu první osoby je inspirované tituly Firewatch a Alan Wake. V prvním případě mluví tvůrci o pocitu úniku a osamělosti. V druhém o vizuální stránce a atmosféře.

WILL: Follow the Light nás zavede do nehostinného prostředí na moři. Čekají nás drsné severní zeměpisné šířky, které prozkoumáme zcela novým způsobem. Budeme plout plachetnicí nekonečnými vodami a hledat cestu zpět ke svým blízkým. Hrát budeme za Willa, neohroženého muže vychovaného na moři, který se vydává na cestu do nehostinných severských krajů, aby se znovu setkal se svými blízkými.

Čelit výzvám budeme nejen na vodě, ale také na souši. Máme pocítit nekonečný kontrast mezi dvěma přírodními živly a řešit hádanky zakořeněné v reálném životě pomocí autentické meteorologické stanice a realistického navigačního systému. Maják nás povede po cestě. Mimo jiné se můžeme těšit na psí spřežení, kterým překonáme zrádné zasněžené stezky.

WILL: Follow the Light má vyjít v průběhu roku 2025 na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.