Konami odhalilo prodeje franšízy Metal Gear a je až překvapivé, jak se této sérii daří, přestože od posledního dílu uplynulo již několik let. Poslední hrou v sérii Metal Gear, na které pracoval producent Hideo Kojima, byl Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain, který, ač byl také kvalitní, nedosahoval takových kvalit a nezískal si tolik fanoušků jako díly předchozí. Po odchodu Hidea Kojimi společnost Konami vytvořila Metal Gear Survive, který ale absolutně nesplňoval očekávání hráčů a na všech frontách čelil tak špatným recenzím, že nemá smysl o tomto propadáku dále hovořit.

Solid Snake se tedy od posledního Phantom Pain moc nenadřel, a o to jsou nově zveřejněná prodejní čísla série zajímavější. Jak informoval web společnosti Konami, série Metal Gear se po celém světě prodalo celkem 58 milionů kopií.

Podle žebříčku nejprodávanějších počítačových her a videoher z produkce Konami je Metal Gear jejich druhým nejvýdělečnějším titulem, hned pod sérií eFootball (PES). Jen od 21. 3. 2021 se Metal Gearu prodalo 900 000 kopií.

Mimo to, že v sérii dlouho nepřibyl nový díl, Metal Gear Solid 2 a 3 byly v listopadu 2021 odstraněny z digitálních obchodů a dosud nebyly uvedeny zpět do prodeje. Očekávalo by se tedy, že prodeje série logicky klesnou. Opak je ale pravdou a otázkou je, co je příčinou tak dobrých prodejů. Buď si mnoho hráčů v nedávné době pořídilo Metal Gear Solid 5, nebo objevili akci na Metal Gear Rising: Revengeance. Může to také znamenat, že Metal Gear Survive si vede mnohem lépe, než jsme si mysleli.

Což o to, hráči by si jistě kvalitní nový díl série Metal Gear zasloužili. Pokud by na něm ale opět nepracoval Hideo Kojima, bude nejlepší, když série zůstane tak, jak je. Objevily se ale zvěsti o možném remaku Metal Gear Solid 3 a říká se také, že Konami možná plánuje franšízu propůjčit vývojářskému studiu, které by vytvořilo kvalitní pokračování. Zatím však není nic potvrzeno, takže nám nezbývá nic jiného než čekat a doufat.