První hra, která dostala větší prostor na Summer of Gaming od magazínu IGN, je akční střílečka Second Extinction. Představila se nám v 11 minutovém gameplayi a Brynley Gibson, vedoucí producent z vývojářské společnosti Systemic Reaction, nám prozradil řadu nových informací o jejich připravovaném titulu. 

“Second Extinction je akční kooperativní střílečka pro 3 hráče, v níž bude vaším úkolem vyhubit zmutované dinosaury, kteří převzali vládu nad naši planetou. Vše zde závisí na týmové práci vás jako přeživších – osvojte si jedinečné kombinace zbraní, schopností i dovedností a postavte se mohutným řadám nepřátel. Probijte se smrští kulek, bomb, zubů, pařátů i krve a podmaňte si Zemi!”

Pokud by vás ale zajímalo, jak tito predátoři dokázali ovládnout planetu, budete si muset počkat až na samotnou hru. Již před nějakým časem se jakoby odnikud začali dinosauři objevovat na planetě a po dlouhém boji přemohli lidstvo, které bylo odsunuto do vesmíru. Odtud budete podnikat nájezdy na Zemi a snažit se odhalit kdo jsou vaši nepřátelé, proč přišli na zem a snad se i pokusíte získat váš domov zpět.

Ve hře nás také čeká celá řada různých ještěřích nepřátel, inspirovaných skutečnými dinosaury. Tyto druhy však prošly určitou mutací, která z nich dělá originální tvory pro tuto hru. Nejzákladnějším nepřítelem je nový typ raptora, což je tvor, který se rád drží ve stádech. Existuje však i řada jeho jiných mutací, potrápit vás tak může například elektrický raptor či se schopností maskování. Porvat se však budete muset i s většími dinosaury se svými charakteristickými rysy. Byli jsme ujištěni, že nás čeká i oblíbený T-Rex. Gibson však slíbil, že se můžeme těšit na různorodé druhy dinosaurů, které budou přidávat i po vydání samotné hry

Různorodosti se dočkají i jednotlivé lidské postavy. Při vydání hry se můžeme těšit na 4 různé hrdiny, poskládané z přeživších z celého světa. Svou postavu budete hrát v některém z klasických tříd jako je podpůrná jednotka či silná jednotka do předních řad. Jednotlivé postavy přinesou i vlastní schopnosti do souboje. Každá zbraň ve hře se pak dočká i vlastního vývojového stromu, díky kterému si z vámi vybraného kousku můžete vytvořit takovou zbraň, která vám padne přesně do vkusu.

Vývojáři nám stále nechtějí prozradit datum vydání, slíbili nám ale, že se to již dozvíme opravdu brzy. Pokud byste si chtěli hru vyzkoušet ještě před vydáním, tak se můžete přihlásit do uzavřené bety na stránkách hry, za což si samozřejmě zasloužíte i nějaké ty exkluzivní předměty do plné verze. Testování začne během léta na PC.

Hra byla potvrzena pro PC, Xbox One a Xbox Series X.