Srovnání sci-fi jednohubky Somerville s nevšedními nezávislými hity Inside a Limbo není náhodné. Spoluzakladatelem studia Jumpship je totiž Dino Patti, dříve spoluzaložil Playdead a pracoval na Limbo a Inside jako výkonný producent.

Somerville je vědeckofantastická adventura, v níž se ponoříte do příběhu odehrávajícím se někde na venkově, kde na vás čekají scenérie s poutavou atmosférou a bohatými lokacemi k prozkoumání. Přitom pocítíte následky konfliktu většího rozsahu a budete se snažit, aby rodina přežila.

Jde o tříčlennou rodinu, otce, matku a jejich malého syna, jakož i psa. V důsledku postapokalyptické události na Zemi byli členové rodiny odděleni a vy musíte vést jednu z postav skrze trosky civilizace, vyhýbat se mimozemským artefaktům, které se snaží zabít lidi, a spolupracovat s přeživšími, abyste našli bezpečí pro své nejbližší.

Dobrodružství v temném a minimalistickém prostředí se má dotýkat těžkých témat a nutit k zamyšlení. Příběh je vyprávěn skrz prostředí a animace, nikoliv dialogy.

Hra vyšla 15. 11. tohoto roku pro PC, Xbox Series X/S a Xbox One. Pokud máte předplatné Game Pass, tak i tam ji najdete.

Recenze od hráčů jsou v současné době smíšené, hodně si stěžují na divné ovládání, zatímco novináři píšou o nádherné bizarní logické adventuře založené na fyzice, ale ne každému sedne. Jak vidno, ideální titul do předplatného.