Vezměte oblíbené pirátské dobrodružství Sea of Thieves, odstraňte vodu, vše zasypte pískem a vyjde vám Sand. Zajímavě vypadající first-person PvPvE akce zasazena do procedurálně generované pouště, kterou budete prozkoumávat. V tom vám pomohou mechanická vozidla, která budete stavět a vylepšovat, abyste čelili nepřátelskému terénu, jiným hráčům i protivníkům ovládaných umělou inteligencí.

Tato steampunková vozidla vypadají jako masivní kráčející lodě a jmenují se Trampler. Pilotovat je můžete sami, stejně tak s dalšími hráči. S tímto strojem budete cestovat mezi opuštěnými městskými „ostrovy“ a hledat zdroje k vylovení a poklady k obchodu.

Váš Trampler bude nejen prostředkem, jak se pohybovat po písečném moři, ale vaším domovem. Trampler je vysoce přizpůsobitelná a vylepšitelná pevnost na masivních železných nohách. Právě vylepšení bude důležité, abyste přežili smrtící toxické zóny v pustinách. Zapomenout byste ale neměli na další pláty a děla, abyste se mohli utkat s konkurenčními posádkami. Dá se očekávat, že vybavení, které na Trampler namontujete, bude mít vliv na jeho rychlost a další vlastnosti. I když to zatím potvrzeno nebylo.

Kromě nového traileru, který ukazuje záběry z hraní, vývojáři zvou k účastní v playtestu. Zájemci se mohou hlásit na Steamu. Kromě PC je hra ve vývoji i pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S.