Máme tu příběhový trailer na nové dobrodružství kultovního PlayStation hrdiny. Hadráček Sackboy, známý z LittleBigPlanet, podnikne novou cestu v 3D plošinovce, která je určena pro jednoho i více hráčů.

Sackboy: A Big Adventure připravilo studio Sumo Digital. Hra vyjde 12. 11. letošního roku na PlayStation 5 a PlayStation 4. Jak bylo už dříve jasné, čeká na vás vcelku jednoduchý příběh zabalený do příjemného prostředí.

Bídák Vex (téměř myticky zrozený z chaosu a strachu) unáší Sackboyovy přátele a nutí je stavět jeho Kazisvěta. Tenhle nejstrašlivější ďábelský vynález změní Nápadosvět z fantastické krajiny plné představivosti a nevinných snů… na vyprahlý a pustý svět nočních můr. Ten ďábel.

Legenda však vypráví proroctví z hloubi starobylého řádu Pletených rytířů, legendárních ochránců Nápadosvěta. Pouze odvážný, nebojácný, rytířský a, ano, galantní hrdina může zachránit situaci v dramatickém závodě s časem, který je tak nabitý nebezpečím a protivenstvím, že jej slovy téměř nelze popsat. Tolik nebezpečí.

Vydej se sám či s přáteli ve víru hopsání na cestu napříč nejzasněženějšími horami, nejzalistněnějšími džunglemi, nejmokřejšími podvodními říšemi a… hm… nejvesmírnějšími vesmírnými koloniemi.

Úkol je porazit Vexe, zachránit hadráčky a zachránit svět. „Nastal čas naplnit svůj osud, Sackboyi. Z vlněného nadějného dítka a pytlíkovatého hrdiny… povstane náš Pletený rytíř,“ uvádí tisková zpráva.

Na PS5 hra využije rychlé nahrávání díky SSD disku, haptickou odezvu ovladače DualSense (při běhu po jakoby vlněných površích a plošinkách bude hmatová odezva simulovat změny materiálu, po němž se Sackboy pohybuje) a Tempest 3D AudioTech v kompatibilních sluchátkách, kdy svět kolem vás ožije pestrou paletou zvuků.