Strašák jménem odklad je v případě Final Fantasy 16 zažehnán. Alespoň se tak tváří společnost Square Enix, která s dostatečným předstihem oznámila zlatý status. Takzvaný gold status znamená, že akční RPG s polootevřeným světem je po vývojové stránce hotovo. A jelikož do vydání zbývají více než dva měsíce, tak tvůrčí celek má dostatek času na to, aby zážitek vypiloval, eliminoval chyby a problémy atd.

Final Fantasy 16 vyjde 22. 6. letošního roku exkluzivně na PlayStation 5. PC port je možný nejdříve šest měsíců po tomto datu, i když producent Naoki Yoshida naznačil, že PC verze nemusí vyjít ihned po uplynutí exkluzivity.

V šestnáctém samostatném díle legendární série Final Fantasy se mají hráči připravit na temnější obrat s komplexním příběhem o pomstě, boji o moc a nevyhnutelné tragédii.

„Ve hře Final Fantasy XVI se ikonické povolávané bytosti mění na Eikony. Tyhle smrtící bytosti sídlí v Dominantech, mužích a ženách, kteří po narození zdědí jejich obrovskou moc – ať už se jim to líbí, nebo ne,“ uvádí tisková zpráva.

„Eikoni jsou nejmocnějšími bytostmi ve světě Valisthea, zemi, kde díky síle Mateřských krystalů vzniklo šest mocných říší. Aether, který tyto vysoké krystalové hory poskytují, živí kouzla, díky nimž tyto národy po mnoho let vzkvétaly, ale nyní hrozí, že jejich nelehké spojenectví naruší záhadná nákaza.“

Hrát budete za Cliva Rosfielda, První štít Rosarie a ochránce svého mladšího bratra Joshuy, Dominanta Eikona Fénixe. Příběh bude na nějakých 35 hodin. Pokud ale budete chtít splnit úplně vše, budete potřebovat dvojnásobek času, tedy nějakých 70 hodin až 80 hodin. Filmečky budou mít cca 11 hodin.

Každopádně, před vydáním plné verze dorazí demoverze.