Návrat kdysi oblíbené série The Settlers není moc propagovat. Včera večer, pouhý den před vydáním, zveřejnil Ubisoft nový trailer, aby připomenul, že dnes bude hra dostupná pro PC. 23. 3. 2023 potom dorazí na poslední dvě generace konzolí PlayStation a Xbox, stejně tak na Nintendo Switch.

The Settlers: New Allies obsahují české titulky. Hra se odemkla dnes v deset hodin našeho času v obchodě Ubisoftu a Epic Games Store. Je součástí také předplatného Ubisoft +.

The Settlers: New Allies je moderním pojetím klasické franšízy kombinující důmyslnou infrastrukturu, ekonomiku a taktické real-time bitvy. Začínaje malou skupinkou osadníků musí hráč prozkoumat své okolí, vystavět osadu, spravovat suroviny, a vybudovat armádu na ochranu své nové země. Výzkum vojenských i civilních vylepšení je nezbytné k vytvoření silné armády a pokoření nepřátel.

Vrhnout se můžete do tří hlavních režimů: příběhové kampaně, multiplayeru a hardcore módu.

Kampaň pro jednoho hráče: Frakce Elari je nucena opustit svou domovinu a usadit se na nových a neznámých územích. Tito noví osadníci budou muset na své cestě čelit mnoha výzvám, od nájezdů nelítostných banditů až po objevování nové kultury.

Kampaň obsahuje 13 misí a setkáte se v nich a zahrajete si nejen za Elari, s nimiž začínáte, ale také za frakce Maru a Jorn.

Hardcore režim: Jedná se o speciální režim s novými scénáři, širokou škálou modifikátorů a podmínek. Z umělé inteligence si můžete udělat velmi náročného protivníka, který prověří nejlepší hráče, ať už samostatně, nebo s přáteli.

Skirmish: Sólo proti AI, kooperativně proti AI nebo proti jiným hráčům. Skirmish bitvy se odehrají na 13 mapách:

  • Pět map 1v1 
  • Čtyři mapy 2v2 
  • Čtyři mapy 4v4