Pokud jste ve střehu a těšíte se na konzolové verze oblíbeného počítačového survivalu Rust, tak pro vás vývojáři zveřejnili gameplay záběry z PlayStationu 4 Pro a Xboxu One X.

Ve videích uvidíte zejména široké možnosti boje a celou plejádu všemožných zbraní. Dostali jsme také ukázku přímého boje, který je plynulý a po grafické stránce bez problému.

Pokud se bojíte gunplaye na ovladači, ze začátku to může být oříšek, ale po chvíli tréninku jej dostanete do ruky a už vám to ani nepřijde. Jestli se opravdu hodně těšíte, můžete se zaregistrovat do uzavřené bety, která začne 29. 3. Plného vydání se dočkáme později v tomto roce.

Rust - Ukázka z Xbox One X

Vývojáři v současné době mluví pouze o verzích pro PS4 a Xbox One. Je pravděpodobné, že na nové generaci konzolí bude Rust fungovat v rámci zpětné kompatibility, tedy bez výrazného vylepšení.

Rust je multiplayerový 3D survival, který v plné verzi vyšel v roce 2018. Za hrou stojí Facepunch Studios, tvůrci Garry's Mod. V Rustu je váš cíl jen jeden - přežít. Musíte si hlídat hlad, žízeň, tělesnou teplotu, a hlavně se nenechat zmasakrovat ostatními hráči.

Další hráči a hlad však nejsou ani zdaleka jediné nebezpečí, v Rustu na vás čeká víc nástrah než na Harryho Pottera v cestě pro Kámen mudrců. Medvědi, vlci, požár, radiace a mnohem víc. První pravidlo totiž je, žádná pravidla nejsou a vyhrává silnější. Takže si dělejte, co chcete, ale kryjte si přitom záda.

Rust dorazil na Steam v early accessu v roce 2013 a od té doby je jednou z nejhranějších her na Steamu. Takže pokud s titulem nemáte zkušenosti, popadněte kámen a pochodeň a jděte ostatním ukázat, kdo je tady král džungle.