Jedna z největších her letošního roku vyšla v srpnu pouze digitálně. Příští rok se Baldur's Gate 3 bude prodávat ve fyzické Deluxe Edition, která obsahuje pěkné bonusy. V prosinci bude hra dostupná ještě pro Xbox Series X/S.

Baldur's Gate 3 Deluxe Edition se bude prodávat ve verzích pro PC (digitální klíč), PlayStation 5 (dva disky) a Xbox Series X/S (tři disky). V luxusní krabici najdete mapu světa, originální soundtrack (3 disky), plakát Mind Flayer, 32 samolepek, 2 nášivky a digitální obsah v podobě artbooku, OST, písně barda, balíček s předměty z Divinity nebo exkluzivní skin na kostky.

Fyzická edice vyjde v prvním čtvrtletí roku 2024 za 80 eur. V současné době je prodej pouze přes oficiální stránky studia Larian. S dopravou zaplatíte 99,99 eur (cca 2500 Kč). Autoři rovněž slibují, že datum vydání digitální Xbox Series X/S verze bude odhaleno 8. 12. na The Game Awards 2023. Do konce roku hra vyjde.

Baldur's Gate 3 vyšlo v srpnu na PC a v září na PlayStation 5. Na Metacritic má průměrné hodnocení 96 % a uchází se o osm cen na herních Oscarech, včetně hry roku.

„Baldur’s Gate 3 je bezpochyby tím největším RPG, jaký jsem kdy měl možnost hrát a recenzovat. Nabízí příjemný zážitek s plno možnostmi rozhodování. S bezprecedentní svobodou v soubojovém systému a exploraci s plným obsahem bez mikrotransakcí,“ dočtete se ve verdiktu naší recenze.