Skákačka Astro's Playroom s roztomilým robůtkem, s kterou se seznámili majitelé PlayStation VR ve hře Astro Bot Rescue Mission, bude předinstalována v každé konzoli PlayStation 5. Funguje tedy jako bonus a současně jako titul, který má hráčům prezentovat možnosti nového bezdrátového ovladače DualSense.

Astro's Playroom má být určen pro hráče všech věkových kategorií a prozkoumáte v něm čtyři světy využívající nové a inovativní funkce DualSense. To jsme ostatně mohli vidět v předešlých prezentacích, kde byl kladen důraz na haptickou odezvu, adaptivní spouště, foukání do ovladače a 3D zvuk.

Dnes se dozvídáme, že celé tohle dobrodružství bude trvat přibližně čtyři až pět hodin. Při cestování rozličnými světy máme narazit na celou řadu sběratelských předmětů a puzzlů. Když vše posbíráme a zvládneme, tak na nás má čekat speciální překvapení. V tuto chvíli Japan Studio neřekli, o co jde, ale bude to mít zřejmě spojitost s oslavou a poctou PlayStationu. Letos totiž PlayStation oslavil 25 let od uvedení první konzole na evropský a americký trh a právě tenhle milník vývojáři zmínili v novém rozhovoru pro japonský magazín Famitsu.

Přečtěte si také: Tichý PlayStation 5 a detailní fotky konzole i ovladače DualSense

Astro's Playroom a PlayStation 5 vycházejí 19. 11. letošního roku. Konzole se prodává za 13 490 Kč (499 euro). Verze bez Blu-ray mechaniky je za 10 790 Kč (399 euro).