Dnes je důležitý den pro společnost Nvidia. V rámci letošního ročníku veletrhu Gamescom v Kolíně nad Rýnem představila několik zásadních novinek. Už jsme vás informovali o DLSS 3.5. Další důležitou novinkou je příchod prvních titulů z PC Game Passu a Microsoft Store do GeForce Now.

„Od 24. 8. lze streamovat podporované PC hry od Xbox Game Studios a Bethesdy, včetně Deathloop a Grounded. Týká se to, ale i dalších titulů od předních vydavatelů, včetně Mount & Blade II: Bannerlord a No Man's Sky,“ uvádí tisková zpráva.

Hry budou do služby GeForce Now přidávány postupně, aby byla zajištěna jejich integrace. Fanoušci tohoto cloudového řešení se mohou těšit také, že v den vydání si takto zahrají Alan Wake II, Cyberpunk 2077: Phantom Liberty nebo Payday 3. Předplatitelé nejvyššího členství (GeForce Now Ultimate) se mohou těšit na až 240 FPS nebo 120 FPS ve 4K i podporou ultrawide rozlišení.

Třetí důležitou novinkou od Nvidie je představení Half-Life 2 RTX. Nová verze vzniká v rámci modderské komunity. Tvůrci k tomu využijí nástroj RTX Remix v režimu early access.

Pomocí něj moddeři přidávají materiálům PBR (Physically Based Rendering) vlastnosti a prostřednictvím editoru Hammer od společnosti Valve zase dodávají modelům nové geometrické detaily, přičemž některé budou ve výsledku až dvacetkrát detailnější. Využity budou také technologie NVIDIA včetně plného ray tracingu, DLSS 3, Reflex a RTX IO.

Bohužel, datum vydání stanoveno nebylo; je to z důvodu toho, že vývoj je na samém začátku. Na projektu spolupracují čtyři nejlepší týmy tvůrců modifikací pro Half-Life 2, které se spojily pod hlavičku Orbifold Studios. Chtějí postupně vyzvat celou komunitu, aby se k úsilí o vytvoření Half-Life 2 RTX připojila. Přihlášku lze zaslat prostřednictvím stránek studia.