Dobré ráno. Microsoft chtěl pozastavit spor s hráči. Neočekávejte příliš od Developer_Direct Xboxu a Bethesdy. Čas spuštění remaku Dead Space. První odložená hra pro PS VR2.

Pohodlně se usaďte a vychutnejte si při snídani, cestě do práce nebo kdykoli jindy naši pravidelnou rubriku Stručně. Každé všední ráno v 5:30 (ve výjimečných případech později) vám přinášíme to nejzajímavější z herního světa.

- Po premiéře seriálu The Last of Us na HBO vzrostly ve Velké Británii prodeje krabicové verze The Last of Us Part 1 o 238 %, ve srovnání s předchozím týdnem. Díky tomu je remake pro PS5 na 20. místě, zatímco The Last of Us Remastered se nachází na 32. místě, tady vzrostly prodeje o 322 % oproti předchozímu týdnu.

Minulý týdenTento týdenHra
Novinka1.Fire Emblem Engage
1.2.FIFA 23
2.3.God of War Ragnarök
4.4.Mario Kart 8: Deluxe
3.5.Call of Duty: Modern Warfare 2
6.6.Pokémon Violet
5.7.Nintendo Switch Sports
7.8.Minecraft (Switch)
8.9.Animal Crossing: New Horizons
9.10.Pokémon Scarlet

- Zítra ve 21:00 se koná Xbox a Bethesda Developer_Direct. Očekávání některých jsou velmi vysoká, tak aby nebyli zklamáni, je dobré zopakovat, že očekávat máme pouze 4 dříve potvrzené hry a nic jiného. Konkrétně Redfall, Minecraft Legends, Forza Motorsport a The Elder Scrolls Online. Dozvědět bychom se měli data vydání.

- Dead Space remake bude v EA App, Steamu a Epic Games Store odemknut 27. 1. 2023 v 17:00 našeho času.

- Fanouškům vadí, že Rockstar vydal definitivní edice GTA 3, Vice City a San Andreas na Steamu aniž by vyřešil problémy a chyby těchto remasterů. Jiní se diví, že někdo očekával něco jiného a dodávají: Starý Rockstar už tady není. Od hráčů na Steamu má San Andreas spíše kladné uživatelské recenze a Vice City s GTA 3 smíšené.

- Máme první odložený titul pro PlayStation VR2. Dark Pictures: Switchback VR měl původně dorazit 22. 2. 2023 společně s headsetem pro virtuální realitu. Na temnou kolejnicovou střílečku od Supermassive Games si ale zájemci budou muset počkat do 16. 3. 2023. Autoři hodlají čas navíc využít k vybroušení děsivého zážitku.

- 30. 1. 2023 na Nintendo Switch vyjde samurajská akce Trek to Yomi. Hra dříve dorazila na PC, PlayStation a Xbox.

- 2. 2. 2023 bude následovat Nintendo Switch verze Life is Strange 2.

- Soudkyně odmítla návrh Microsoftu na pozastavení antimonopolní žaloby 10 hráčů kvůli akvizici Activisionu Blizzard. Společnost se obává, že soukromý případ způsobí zbytečné a duplicitní soudní spory a riziko nekonzistentních rozhodnutí, když se čeká, jak dopadne žaloba americké Federální obchodní komise. Soudkyně Jacqueline Scott Corleyová ze San Francisca ale žádost zamítla a 23. 3. 2023 si vyslechne hráče, aby mohla na obvinění reagovat.

- Studio BioWare přišlo o dalšího veterána. S firmou se po 19 letech rozloučil Mac Walters, jeden z klíčových mozků za Mass Effectem. Walters začal v BioWare pracovat na Jade Empire, ale jméno si bezpochyby udělal u trilogie Mass Effectu. Byl hlavním scénáristou druhého a třetího dílu a jeden z hlavních pro postavy a příběh, což jsou dva aspekty, díky kterým je série BioWare oblíbená. Walters byl také kreativním ředitelem Mass Effect Andromeda, pak vedoucím nešťastného Anthemu a naposledy se podílel na Dragon Age: Dreadwolf. Na začátku roku z vývoje odešel výkonný producent Christian Daley a o rok dříve odešel kreativní ředitel.

- Po The Division 2 a Immortals Fenyx Rising se na Steamu začne 23. 1. prodávat také Ghost Recon: Breakpoint od Ubisoftu. Taktická akce bude dostupná v edicích standard, gold, deluxe a ultimate. 2. 2. bude následovat Trackmania.

- Nejvýdělečnějším produktům na Steamu za minulý týden nadále vládne Steam Deck a předobjednávky Hogwarts Legacy. Na třetí místo se dostal Cyberpunk 2077 a na čtvrté Red Dead Redemption 2. Novinkou je remasterovaná trilogie GTA na osmé pozici.

  1. Steam Deck
  2. Hogwarts Legacy (předobjednávka)
  3. Cyberpunk 2077
  4. Red Dead Redemption 2
  5. Call of Duty: Modern Warfare II
  6. Elden Ring
  7. Grand Theft Auto V
  8. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition (novinka)
  9. Persona 3 Portable (novinka)
  10. Red Dead Redemption 2

- Dnes vychází Horde Mode XL jako bezplatná aktualizace pro PC, PS5 a Xbox Series X/S verze World War Z: Aftermath. Přináší novou mapu, kde proti vám může jít více než 1000 zombíků.