Rockstar potvrdil, že připravuje aktualizaci pro PC verzi Grand Theft Auto Online v reakci na exploit, který některým hráčům brání v přístupu k populární multiplayerové gangsterské akci. O situaci jsme informovali včera zde.

Napadení hráči mohou přijít o přístup ke svému hernímu účtu v GTA Online. Objevují se také případy, kdy jsou uvězněni v nekonečné načítací smyčce, případně jim někdo na účet poslal miliardu in-game dolarů, za což obdrželi od Rockstaru ban. Jindy může blbnout kamera, s postavou se nedá chodit atd.

Moddeři a insideři doporučují do opravy GTA Online na PC nehrát. Hrozí totiž, že kromě ztráty herního účtu riskujete napadení operačního systému. Pokud byste přesto hráli a přišli o svůj postup, tak máte odstranit složku GTA Online z dokumentů, aby si PC stáhlo zálohu ze serveru hry.

V Rockstaru si jsou vědomi zneužití a připravuji bezpečnostní aktualizaci. V současné době nevíme, kdy vyjde. Místo toho vývojáři vyzvali hráče, aby se obrátili na stránku podpory, pokud narazí na další problémy.

Zneužívání vzdáleného spouštění kódu (RCE) je častým problémem v několik multiplayerových hrách. Nejvíc postiženo bylo Dark Souls, kdy tvůrci kvůli tomu museli na měsíc zavřít své PvP servery.