Mnozí z nás čekali na příběhové rozšíření Grand Theft Auto V. Čekali jsme tak dlouho, až se zmínky o něm jaksi vytratili a Rockstar se k situaci nikterak nevyjadřoval. Sice neustále dopuje obsahem fenomén GTA Online, ale kde je prostě ono singleplayerové pokračování? Po dlouhé době Rockstar konečně promluvil. A možná vás překvapí, že se rázné odpovědi nedočkáte. Rockstar na něm prostě přestal dělat.

"Nebylo to úmyslné rozhodnutí, prostě se tomu tak stalo. Kampaň GTA V je obrovská a jistojistě ukončená. Byly to vlastně tři hry v jedné. Rok prací sebral port na next-gen konzole a pro co nejlepší zážitek z GTA Online bylo potřeba nejen hodně času, ale také zdrojů. Mimoto tu jsou další hry, například Red Dead Redemption 2. Tyhle tři faktory v kombinaci nakonec způsobily, že jsme došli k názoru, že rozšíření nebylo úplně proveditelné a nutné," vysvětlit designér Imran Sarwar.

Sarwar mimoto dodal, že nechce, aby si hráči mysleli, že tímto krokem se zanevře na příběhové hry. Dělání příběhu je pro Rockstar největší koníček. Multiplayer se v tomto singleplayeru nemůže rovnat.