Rockstar Games může opět nečekaně překvapit. Po portech prvního Red Dead Redemption pro PlayStation 4 a Nintendo Switch může přijít na řadu oblíbený druhý díl. U něj sice hráči dlouho a hlasitě volají po vylepšení pro PlayStation 5 a Xbox Series X/S, ale moloch je neslyší. Místo toho má chystat verzi pro Switch.

Oznámení může být na spadnutí. Nasvědčuje tomu zápis brazilské ratingové komise, jež Red Dead Redemption 2 pro Nintendo Switch eviduje. Do světa to vykřikl jistý Necro Felipe, který se dušuje, že zápis je nový. Na stránkách úřadu je však uveden rok 2018. Tak to berte raději s odstupem.

Pokud se westernový opus skutečně objeví na Switchi, tak nejpravděpodobnější variantou je cloud verze. Tu ale Necro Felipe rychle vyvrátil, protože v Brazílii streamování je málo rozvinuté a cloudové verze se v Brazílii obvykle neklasifikují. Dokázala by populární konzole/handheld od Nintenda rozjet Red Dead Redemption 2?

Hra původně vyšla v říjnu 2018 na PlayStation 4 a Xbox One. V roce 2019 následovaly verze pro PC a dnes už nefungující Stadii. Dle neoficiálních zpráv Rockstar pracoval na nativní verzi pro novou generaci konzolí, ale loni vývoj pozastavil, aby se soustředil na Grand Theft Auto 6.

Red Dead Redemption 2 se dosud prodalo přes 55 milionů kusů.