Před dvěma dny večer praskla zpráva, že Rockstar koupil studio Ruffian Games. Dnes je konečně vše černé na bílém.

Společnost Rockstar oficiálně přivítala do rodiny Ruffian Games, které hned přejmenovala na Rockstar Dundee, dle skotského města, kde tým sídlí.

„Jsme nadšeni, že se Ruffian připojují k rodině Rockstar Games. Tým Ruffian představuje talentovaný přírůstek do globální sítě studií Rockstar a těšíme se na spolupráci na budoucích projektech,“ uvedl v tiskové zprávě Sam Houser, zakladatel Rockstar Games.

„Jsme neuvěřitelně nadšeni, že se můžeme připojit k Rockstaru. Nejen, že máme příležitost pracovat na některých z nejúspěšnějších značek na světě, ale investice Rockstaru do našeho studia je skvělou možností pro další expanzi vývoje her ve Skotsku,“ dodal Billy Thompson, spoluzakladatel Ruffian Games, s tím, že zůstává na palubě společně se všemi zaměstnanci.

Spekuluje se, že Rockstar Dundee budou pracovat na remasterech, například na Grand Theft Auto V pro novou generaci konzolí. Další detaily akvizice zveřejněny nebyly.

PŮVODNÍ ZPRÁVA

V seznamu týmů společnosti Rockstar Games se objevilo nové studio pojmenované Rockstar Dundee. Nachází se ve čtvrtém největším skotském městě. Nejde ale o novou firmu. Krátce po tomto zjištění se ukázalo, že Rockstar Dundee je nový název pro Ruffian Games. Tahle firma byla založena v roce 2008 bývalými členy Realtime Worlds a pracovala pro Microsoft na Crackdown 2, Kinect Playfit a Crackdown 3. Prsty měla také v Halo: The Master Chief Collection.

Přečtěte si také: Bývalý šéf studia Rockstar North získal peníze na hru, která předčí Grand Theft Auto

Ruffian Games s Rockstarem spolupracovali od loňského roku, kdy hledali nové vývojáře (viz tweet níže). Ti měli pracovat na nedefinovaných titulech právě pro Rockstar Games. K přejmenování studia mělo dojít koncem minulého týdne.

Na oficiální oznámení si musíme ještě počkat. Je ale dost možné, že Rockstar plní přání mateřské společnost Take-Two. Její generální ředitel si přál, aby tvůrci Grand Theft Auto a Red Dead Redemption vydávali hry častěji. Vývoj jim trvá moc dlouho. Je dost možné, že se v Rockstaru připravují na novou etapu s nástupem PlayStationu 5 a Xboxu Series X/S.