Rocket League od Psyonixu bylo už nějakou dobu dostupné pro více platforem. PC, Xbox One i pro Switch. Teď je ale seznam konečně úplný. Která platforma se konečně dostává do zápasů s ostatními?

„Dnešní oznámení je pro tady pro nás v Psyonixu velmi důležité, protože víme, jak moc naše komunita chtěla PLNOU cross-platform podporu už po nějakou dobu. Je to díky VÁM, našim fanouškům, a díky našim štědrým partnerům po celém světě ve všemožných systémech a firmách, kteří nám pomohli nám tohle uskutečnit,“ sdělil vývojář hry.

PlayStation 4 hráči se konečně mohou dostat do týmů s ostatními ve všech typech online zápasů, což zahrnuje Casual, Competitive a Extra Mody jako je například Rumble nebo Dropshot. Není však všem změnám a vylepšením co se týče cross-platform updatu konec, protože mezi prvními novinkami má na začátku roku 2019 přijít i možnost vytvořit party v online zápasech. Prozatím můžete hrát se svými kamarády s jinou platformou pouze v soukromých zápasech, za které se nepřičítají žádné XP.

Důležité je zmínit to, že vývojáři udělali menší chybu a údajně musíte v menu hry manuálně zapnout možnost cross-platform zápasů, protože je automaticky vypnutý. Takže pokud vám nepřijde, že se něco změnilo, zkontrolujte své nastavení.

Máte kamarády, se kterými jste si chtěli zahrát, a tento update vám v tom pomůže? Určitě se vyjádřete dole v komentářích.