Úspěšný Roblox si po letech našel cestu na konzole PlayStation. Společnost Sony oblíbenou platformou dříve odmítala, protože se bála nevhodného obsahu pro děti. Názor změnila a populární Roblox si může každý majitel PS5 a PS4 bezplatně stáhnout z PlayStation Store a nainstalovat.

Pokud budete Roblox stahovat do konzole pro své děti, případně mladšího sourozence, tak zabezpečte platební kartu. Základ této sociální platformy je zdarma, ale obsahuje spoustu placených herních zážitků. Další hry jsou zase postaveny na obsahu, který je před koupí uzamčen.

V Robloxu uživatel najde mnoho různorodých her a propracované nástroje pro vytvoření vlastních her, které lze sdílet s dalšími hráči. Vývojáři lákají na neustále rostoucí knihovnu zážitků, například na průzkum povrchu Marsu i poněkud netradičního výletu do vnitřku velryby. Nebo si hráči mohou jen povídat, účastnit se populárních závodů motokár a dalších vozidel či společně vytvořit velké architektonické zázraky.

Roblox je populárnější než Fortnite a Minecraft. Denně si ho zapne přibližně 65,5 milionu lidí po celém světě. Kromě konzolí PlayStation je dostupný na PC, Xboxu, MacOS, Androidu a iOS. V budoucnu není vyloučeno rozšíření na Nintendo Switch. Obsah je propojen.