The Lord of the Rings: Rise to War je oficiálně licencovaná mobilní strategie na motivy kultovní trilogie knih J. R. R. Tolkiena, kterou připravuje NetEase Games (chystá i Diablo Immortal pro Blizzard) ve spolupráci s Warner Bros. Interactive Entertainment.

Titul vyjde 23. 9. letošního roku pro Android a iOS. Zájemci se již mohou předběžně zaregistrovat. Můžete tak učinit na Google Play Store, App Store nebo Galaxy Store. Jako poděkování obdržíte exkluzivní dárkové balíčky do hry. Obsahují speciální portréty Bilba Pytlíka.

Vývojáři popisují Rise to War jako geostrategickou sezónní válečnou hru, ve které při hledání nejdůležitějšího prstenu budujete armády a dobýváte nová území. Postavit se můžete na stranu dobra i zla (Společenstva Prstenu nebo Saurona), uzavírat spojenectví s ostatními a společně plánovat útoky. Děj je zasazen do Třetího věku Středozemě a má nabídnout strhující a věrně vyobrazený fiktivní svět se známými postavami a hrdiny.

Pokud si hru oblíbíte, bude vás zajímat příprava podpory po vydání v podobě ročních období. Později se může dostat na další platformy.