Už žádné dohady. PlayStation aktualizoval oficiální stránku Rise of the Ronin o často kladené dotazy, aby všichni věděli, že ambiciózní akční RPG od Team Ninja je exkluzivitou pro PS5.

Stránka konkrétně zmiňuje, že hru od autorů Ninja Gaiden a Nioh nebude možné hrát na PS4. Vydání PS5 verze je v plánu na rok 2024. Dříve Sony uváděla konzolovou exkluzivitu, dosud ale nikdo Rise of the Ronin pro PC nepotvrdil. Na vývoji se přímo podílí studio Sony XDev.

„Vydejte se na velkolepou výpravu do válkou sužovaného Japonska v 19. století v tomto otevřeném akčním RPG soustředěném na souboje od studia Team Ninja, což jsou ostřílení borci, kteří vytvořili také tituly Nioh a Ninja Gaiden,“ láká tisková zpráva.

„Japonsko, 1863. Po třech stoletích utlačitelské nadvlády Tokugawského šógunátu dorazily k hranicím černé lodě ze západu a celá země upadá do zmatku. Uprostřed chaosu války, nemocí a politických nepokojů se bezejmenný válečník stává strůjcem vlastního osudu a drží při tom v rukou také osud celého Japonska.“