Režisér série bojových her Tekken Katsuhiro Harada chtěl do titulu přidat zakladatele a maskota KFC Colonela Sanderse coby bojovníka. Jak vyplynulo v rozhovoru s magazínem The Gamer, dokonce se o to aktivně snažil.

Požádal jsem o použití Colonela Sanderse a šel do hlavní kanceláře v Japonsku,“ popisuje Harada svoji zkušenost s japonským vedením KFC. Od něj se mu prý dostalo akorát špatného pohledu a jeho nápad zamítnulo.

V tom samém rozhovoru situaci komentoval i designer Michael Murray. „Šel do [vedení] KFC a chtěl získat Colonela Sanderse. […] Nebyli tomu nápadu nakloněni,“ vypráví. Dodává, že se Colonel v jiných hrách objevil. „Možná to byla myšlenka, že by s někým bojoval, která pro ně představovala problém,“ uvažuje nahlas Murray.

KFC opravdu má minulost koketování s videohrami. Psali jsme například o jejich konzoli KFConsole. Asi nejznámější výlet Colonela Sanderse do her byl titul I Love You, Colonel Sanders! A Finger Lickin’ Good Dating Simulator, ve kterém se, kromě vaření kuřat, snažíte půvabného zakladatele sbalit. Hru oficiálně vydalo přímo KFC a je k dispozici zdarma na Steamu.