Premiéra PlayStation 5 exkluzivity Demon's Souls se blíží. Remake náročného akčního RPG z roku 2009 si na nové generaci konzole od Sony hráči užijí v lepší kvalitě a budou se moci spolehnout na spoustu výhod pramenící z hardwaru a systému PS5.

Vývojáři ze studia Bluepoint Games se o předělávce kultovního hardcore RPG rozpovídali pro Washington Post. Detailní článek se věnoval využití hmatové odezvy a adaptivních spouští bezdrátového ovladače DualSense. Díky těmto novinkám budou hráči vtaženi do hry a ponoření do Boletarie. Speciální vibrace skrz povrch ovladače mají umožnit vnímat šípy, které vás nejen zasáhnou, ale také ty, které proletí kolem vaší hlavy. Máte ucítit i blokování útoku a vnímat různé materiály zbraní, včetně kovu a dřeva.

Přečtěte si také: PlayStation chystá DualSense V2 s výrazně delší výdrží

Rychlý SSD disk se postará o eliminaci otravných a dlouhých obrazovek s načítáním, což byl jeden z frustrujících okamžiků při hraní Demon's Souls na PS3. Ve hře často umíráte, ale na PS5 nebudete čekat na další pokus.

„SSD je zlomem. V původní verzi Demon's Souls jste byli často frustrováni smrtí a obtížností z důvodu dlouhého čekání při načtení hry. Teď? Postava umře a hned jste zpět ve hře. Ponechali jsme dlouhé jízdy výtahem, ale byla to umělecká volba, a ne důvod pro skryté načtení. Nechali jsme je, aby vytvářely napětí,“ uvedl Mark Cerny, hlavní architekt PlayStationu 5, pro Washington Post.

Gavin Moore, kreativní ředitel hry, se také věnoval rychlému načtení po smrti. Podle jeho slov se SSD postará o to, že Demon's Souls budou přístupnější hrou. To jde ruku v ruce s využitím video-nápověď systému PlayStation 5. Předplatitelé PS Plus budou mít k dispozici více než 180 speciálních videích, které jim poradí se zdoláním překážek přímo ve hře. Videa mají poskytnout cenné rady a potřebné informace o nepřátelích. Videa jsou integrována přímo do systému PS5 a přehrajete je přímo ve hře.

Jen škoda, že Demon's Souls nebude podporovat ray-tracing. Jak se na návrat do Boletarie těšíte? Hra vychází 12. 11. exkluzivně na PlayStation 5. U nás se konzole začne prodávat až 19. 11.