Microsoft úterním oznámením prezentace Developer_Direct aktivoval snad všechny fanoušky Indiana Jonese. Ti po vzoru slavného archeologa začali pátrat. A jak se zdá, tak byli úspěšní. Podařilo se jim totiž vypátrat internetové domény, které si v ten den zaregistrovala společnost Lucasfilm.

Fanoušci jsou přesvědčeni, že se hra bude jmenovat Indiana Jones and the Great Circle. Domény https://indianajonesandthegreatcirclegame.com, https://indianajonesandthegreatcircle.com a řada dalších byly registrovány 9. 1. 2024.

Před dvěma roky navíc Lucasfilm podal v Evropě ochrannou známku The Great Circle související s videohrami a The Galactic Circle a Circle of Resistance. Kvůli tomu komunita tyto registrace spojovala spíše s něčím souvisejícím se Star Wars. Internetové domény pro tyto názvy dle všeho koupeny nebyly.

Už v úterý se začalo spekulovat, zda náhodou Indiana Jones nevyjde v letošním roce. Pokud vám to přišlo jako nesmysl, tak budete možná překvapeni. Insider Tom Henderson od svých zdrojů blízkých projektu zjistil, že má titul opravdu vyjít v roce 2024 pro PC a Xbox Series X/S (včetně Game Passu). Oznámen byl v roce 2021. V té době byl vývoj ve velmi, velmi, velmi rané fázi. Alespoň tak stav popisovala Bethesda.

Na potvrzení si budeme muset počkat. Akční adventura Indiana Jones bude odhalena 18. 1. 2024 na Developer_Directu od Microsoftu. Na prezentaci bude mít více než desetiminutový prostor. Hru připravuje švédské studio MachineGames (autoři novodobých dílů série Wolfenstein) ve spolupráci s Toddem Howardem z Bethesdy Game Studios.

Co je dnes jisté, tak je originální a samostatný příběh na vrcholu kariéry slavného archeologa. Teaser trailer naznačoval zasazení do roku 1937, doby po událostech filmů Chrám zkázy (1935) a Dobyvatelé ztracené archy (1936) a před Poslední křížovou výpravou (1938) a Královstvím křišťálové lebky (1957).

Také se spekulovalo o kombinaci kamery z první a třetí osoby. V akčních pasážích se nabízí pohled z vlastních očí, zatímco při zdolávání překážek, řešení hádanek a útěku se naopak hodí pohled z třetí osoby.

Na Developer_Directu budou ještě hry Senua’s Saga: Hellblade 2, Avowed a Ara: History Untold. Ty by měly vyjít také letos.