Z federálního soudního řízení FTC vs. Microsoft jsme obdrželi potvrzení, že Indiana Jones od MachineGames bude exkluzivitou pro Xbox a PC. Potvrdil to Pete Hines, šéf vydavatelské společnosti Bethesda Softworks. Původně přitom očekávaná novinka od tvůrců Wolfensteina měla být na více konzolích, ovšem Bethesdu koupil Microsoft a došlo k přehodnocení smlouvy s Disney, respektive Lucasfilmem.

Informaci o exkluzivitě pro ekosystém Microsoftu už dříve hlásal Nick Baker v podcastu XboxEra. Zajímavé je, že o víkendu vyšla nová epizoda podcastu. V té Baker hovořil o tom, jak se bude Indiana Jones hrát.

Pro dobrodružství známého lovce pokladů se hodí pohled z třetí osoby, který má také Uncharted od Naughty Dog a Sony nebo Tomb Raider s Larou Croft od Crystal Dynamics. Ve švédském MachineGames mají díky sérii Wolfenstein zase zkušenosti s pohledem z první osoby.

Dle Bakera vývojáři využijí své zkušenosti a Indiana Jones nabídne kombinaci kamery z první a třetí osoby. Některé části se mají hrát z první osoby a jiné zase ze třetí osoby. Alespoň tak to mají v současné době v plánu. Nicméně hra je stále v rané fázi vývoje a může se vše ještě změnit. Teď to nicméně vypadá, že nebudeme moci libovolně přepínat mezi perspektivou, ale vše bude záležet na autorech. V akčních pasážích se nabízí pohled z vlastních očí, zatímco při zdolávání překážet, řešení hádanek a útěku se naopak hodí pohled z třetí osoby.

Kromě Indyho mají v MachineGames chystat ještě nového Wolfensteina. Vše to jsou ale jen spekulace, případně domněnky založené na uvedených informacích z různých inzerátech.

*Obrázek nahoře pochází ze hry Deadfall Adventures.