Společnost THQ Nordic přináší první záběry z hraní izometrického RPG titulu Titan Quest 2, pokračování oblíbeného hack and slash se postaví Diablu 4 od Blizzardu. Dnes se můžeme podívat na průzkum světa inspirovaného řeckou mytologií, na boj a vývoj postavy.

Ve fantasy verzi starověkého Řecka se utkáme s legendárními nestvůrami i klasickými příšerami z prvního dílu, včetně rybolidí, kentaurů, satyrů, harpyjí, sirén, gryfů a spousty dalších. Hra je zaměřena na průzkum různorodého světa, od malebných pláží až po poklidné řecké chrámy a místa, kam se ještě žádný smrtelník nevydal – včetně záhadné říše samotných Moir.

Je nutné mít na paměti, že nepřátelé utvářejí frakce a spolupracují, přičemž kombinují své jedinečné schopnosti a dovednosti, aby vám dali zabrat. Každý střet s protivníky měl být ručně navržen. Naštěstí pomocí propracovaného systému tvorby postav a všech dostupných schopností je zlikvidujte. V Titan Questu 2 totiž máte kontrolu nad svým osudem.

„Upravte si hrdinu a pak si vytvořte vlastní třídu, která kombinuje dvě mistrovství. Vybudujte si postavu podle předností a slabin obou mistrovství a objevte různé kombinace modifikátorů schopností, atributů a předmětů. Vytvořte si vlastní hybridní třídu a najděte si vlastní oblíbený styl hry. Rozvíjejte svou sílu od mladého smrtelníka po hrdinu, který se vyrovná samotným bohům!“ lákají autoři.

Každý předmět má svou funkci a každá třída postavy má spoustu možností, pokud jde o nalezení dokonalého vybavení. I to nejobyčejnější kopí lze vylepšit a díky správným surovinám si můžete vyrobit jedinečný předmět, o kterém se mluví jen v legendách.

Datum vydání odhaleno nebylo. Titan Quest 2 je ve vývoji pro PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.