Další PlayStation 5 exkluzivita se blíží. Společnost Sony oznámila, že Ratchet & Clank: Rift Apart vyjde 11. 6. letošního roku. Hra se má pochlubit ohromující grafikou v dynamickém rozlišení 4K s podporou HDR a ray-tracingu (sledování paprsků).

V režimu Performance Mode se vstříc novým nepřátelům vydáte napříč různorodými dimenzemi s cílovou obnovovací frekvencí v hodnotě 60 snímků za sekundu. Samozřejmostí je podpora adaptivních spouští ovladače DualSense a haptické odezvy, stejně tak tempest 3D audio technologie v kompatibilních sluchátkách.

Přečtěte si také: PS5 mění vývoj her. Ratchet & Clank: Rift Apart přinese jedinečné zážitky

„Proskákej se s Ratchetem a Clankem řadou dimenzí a pomoz jim chytit zlého císaře z jiné reality. Skákej neskutečnou rychlostí mezi akcí nabitými světy a ještě dál, užasni nad jejich strhujícím vizuálním zpracováním i dostupným šíleným arzenálem a nech se ohromit intergalaktickým dobrodružstvím, které se řítí na konzoli PS5,“ láká Sony.

České titulky zatím potvrzeny nebyly. Místo toho známe cenu. Standardní digitální edice je na českém PS Store za 2119 Kč (jinde 70 dolarů/eur, což by dle kurzu mělo být 1800 Kč) a 2379 Kč zaplatíte za digitální Deluxe edici, která obsahuje navíc digitální soundtrack. digitální art book, materiál pro vylepšení ve hře, pět armos setů a další maličkosti.

Nehorázně předimenzované zbraně

Zlý robotický císař už odpracoval spoustu přesčasů, aby se mu podařilo vyhubit veškerý organický život – a dimenze Ratcheta a Clanka je další na řadě. Opraš nehorázně předimenzované zbraně oblíbené dvojky a nastav dimenzionálnímu kolapsu stopku dřív, než bude pozdě.  

Prostřílej se domů s pomocí arzenálu výbušných zbraní, mezi nimiž nechybí rychlopalná pistole, zastřihávací rozprašovač či třesbomba. Vznášej se nad městskými scenériemi, vlítni plnou rychlostí do soubojů a proháněj se dimenzemi s využitím nových udělátek popírajících fyzikální zákony.

Nové tváře

Spoj oblíbenou dvojku hrdinů s plejádou známých spojenců i nových tváří – mezi nimiž nechybí zbrusu nová bojovnice lombaxského odboje, která je plně odhodlaná udělat s robotickou hrozbou rychlý proces.

Čeká tě hra v roli Ratcheta i nové tajemné lombaxské bojovnice z jiné dimenze.  

Objev Clankovy zbrusu nové interdimenzionální techniky.

Přečtěte si také: Nedostatek PS5 a Xbox Series X/S může trvat mnohem déle

Ohromující grafika

Vychutnej si vizuálně oslnivé dobrodružství napříč dimenzemi poháněné ohromující rychlostí a podmanivými možnostmi konzole PlayStation 5. Ve hře vytvořené od samotných základů renomovaným studiem Insomniac Games ti díky bezdrátovému ovladači DualSense™ oživne akční podívaná v rukách zcela bezkonkurenčním způsobem.

Cestuj ve velkém stylu

Okus na vlastní kůži intergalaktickou rošádu dimenzionálních trhlin, jež vzájemně kombinují nové herní světy. Proháněj se napříč bojišti a využij při řešení zapeklitých rébusů roztažených napříč dimenzemi nabytých výhod k opravě prostorových trhlin. Navštiv dosud neobjevené planety a prohlédni si alternativní verze starých oblíbených dimenzí, které mohou nyní díky výkonu konzole PlayStation 5 ožít exotickou faunou a florou v plné kráse.