Ve společnostech Maxis a Electronic Arts nebudou mít příjemné pondělí. O víkendu se totiž na internetu objevila raná verze projektu Rene. To je pracovním označení nových The Sims.

Odcizená data potvrzují záměr vydat nové The Sims jako bezplatný titul pro počítače a chytré telefony. Soubory jsou ve verzi pro Windows a Android, ale nedále neznáme oficiální název hry. Místo toho je potvrzena změna enginu. Místo vlastní technologie probíhá vývoj v Unreal Enginu. Nebylo specifikováno, zda jde o Unreal Engine 5, nebo Unreal Engine 4.

Vzhledem k free-to-play modelu očekáváme placené dodatečné balíčky s novým obsahem. Ve vývojové verzi bylo nalezeno ještě Denuvo. Pravděpodobně stejná protipirátská ochrana bude použita i v případě plné verze.

Pokud máte v plánu začít na internetu po rané verzi nových The Sims pátrat, tak to raději nedělejte, abyste si nestáhli falešné soubory s viry. Místo toho se podívejte na poslední záběry z podzimu loňského roku. Autoři slibují, že budou ctít podstatu série The Sims. Současně chtějí přinést významný pokrok v simulaci myšlení a chování Simíků.

O úniku testovací verze projektu Rene se mluvilo už v říjnu/októbri. V té době se o tom dozvěděl Tom Henderson z Insider-Gaming od anonymních zdrojů. Těm se údajně podařilo hru cracknout a spustit bez nutnosti přístupu k serverům. Nebylo ale jisté, zda se hra objevila na internetu. To se dle všeho stalo až nyní.