Již před nějakou dobou nám unikly informace o nově připravovaném Rainbow Six s přízviskem Quarantine. Konference Ubisoftu nám dneska potvrdila, že informace o spin-offu Rainbow Six byly pravdivé.

Mnozí z hráčů čekali možná trošku něco jiného, ale i tento koncept nevypadá vůbec špatně. Z PvP, kde šlo o to bojovat proti ostatním hráčům a spolupracovat se svým týmem, se z Quarantine stává čistě PvE systém, kde budete muset spolupracovat jako tým jen ve 3 hráčích. Ubisoft nám slibuje mise plné napětí a hlavně neočekávaných zvratů, kde půjde jak o spolupráci v týmu, tak o soubojový systém se zbraněmi. 

Vaším hlavním nepřítelem byl měla být nová a nebezpečná nákaza, ale i taky strach. Ten by měl být přítomen s neočekávanými situacemi a s velkou neznámou, co se stane. Snad se tohle vývojářům z Ubisoft Montrealu povede a my se dočkáme slušné co-op hororové first person střílečky.

Hra ještě nemá svůj oficiální datum, i když už něco bylo naznačeno před konferencí, ale na přesný datum si musí hra ještě počkat. Zatím jen víme, že to bude až někdy v průběhu příštího roku.

Mně osobně hra a její námět dosti připomíná oblíbený mód z Call of Duty, který se poprvé objevil v pátém díle Word at War, a to znamí Nazi Zombie, který je součástí i nějakých novějších dílů (naposledy Black Ops 4.)