Vydavatel GameMill Entertainment oznámil retro brawler The Karate Kid: Street Rumble. Hra vychází z původní trilogie osmdesátkových filmů o Danielu LaRussovi a jeho boji proti doju Cobra Kai. Hra má velkou retro stylizaci a už při prvním pohledu evokuje velmi kladně přijeté TMNT: Shredder´s Revenge nebo starší Scott Pilgrim vs. The World: The Game.

Z krátkého traileru, který publikoval server IGN, můžeme vyčíst, že kromě Daniela se chopíme i dalších postav. Minimálně je takhle potvrzený jeho mentor pan Miyagi jeho love interesty Kumiko a Ali Millsová. Hrát tak půjde minimálně ve čtyřech hráčích. Společnými silami můžete poměřit síly s klasickými záporáky jako John Kreese nebo Terry Silver.

Nejde o první adaptaci kultovního filmu. V roce 1986 vyšla pro Amigu a Atari ST The Karate Kid Part II: The Computer Game od studia Microdeal. Rok na to na NES vyšla adaptace prvních dvou dílů The Karate Kid. Byla od studia Atlus, které je dnes známé hlavně sériemi Shin Megami Tensei a Persona. GameMill Entertainment, který vydává Street Rumble, také vydal dvě hry podle seriálu Cobra Kai. Obě přijaté spíše vlažně.

The Karate Kid: Street Rumble vychází 20. září/septembera pro PC, Nintendo Switch a pro současnou i minulou generaci PlayStationu a Xboxu. Zatím nevíme, jaké vývojářské studio má hru na starost. Fanoušky série také už 18. července/júla čeká nová série navazujícího seriálu Cobra Kai a na příští rok je připravovaná premiéra nového filmu.