Není to tak dávno, co společnost Sony změnila systém trofejí, zvýšila jejich úroveň z 1-100 na 1-999 a prozradila, že na PlayStationu 5 uvidíme postup v získání trofeje. S těmito změnami a prezentací uživatelského rozhraní a systému jde ruku v ruce zjištění od novinářů, kteří PS5 testují.

Na novou funkci poukazuje například Greg Miller. PS5 automaticky zaznamenává získání trofeje. Na PS4 šlo o obrázek, zatímco na nové generaci konzole jde o krátké video, které můžete sdílet. Video obsahuje v dolní části informace, o jakou trofej se jedná. Tato lišta při běžném hraní vidět není.

Greg Miller novinku předvedl prostřednictvím skákačky Astro's Playroom, která je předinstalována v každé PS5 a slouží pro ukázku haptické odezvy a adaptivních spouští bezdrátového ovladače DualSense.

Pokud máte v plánu na PlayStationu 5 využívat virtuální realitu, tak byste měli vědět o speciální stránce, kde si můžete zažádat o adaptér. Adaptér PlayStation Camera je potřeba k připojení kamery z PS4 ke konzoli PS5, abyste mohli na nové generaci hrát hry z PS4 ve virtuální realitě.

Nyní může každý majitel PS VR získat adaptér zdarma. Stačí zavítat na oficiální stránky, vyplnit potřebné údaje (včetně sériového čísla PlayStation VR) a Sony vám adaptér zdarma pošle.

Přečtěte si také: Sony pozastavila výrobu headsetu PlayStation VR2

PS5 dorazí na evropský trh 19. 11. letošního roku za 13 490 Kč (499 euro). Verze bez Blu-ray mechaniky je za 10 790 Kč (399 euro).