Od oznámení Chernobylite 2: Exclusion Zone uplynul už měsíc a půl. Tak dlouho jsme museli čekat na první ukázku z hraní tohoto postapokalyptického akčního RPG, které se odlišuje od S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl.

Pokračování Chernobylite se drží základního kamene, tedy atmosféry hororové sci-fi survival střílečky. V polském studiu The Farm 51 chtějí mít vše lepší a větší. Ať už jde o hordy děsivých monster, tajemné anomálie nebo rozšíření bojového systému s větším důrazem na boj zblízka a vyrábění předmětů.

V minutovém gameplay traileru si prohlédneme otevřený svět černobylské uzavřené zóny se známými místy. Zaujme také přepínání kamery, kdy při stealth úsecích a boji budete využít pohled z třetí osoby, zatímco při průzkumu terénu pohled z vlastních očí. Díky tomu si více užijete průzkum prostředí a při boji budete vědět, co se kolem vás přesně děje. K dispozici budete mít rozmanitý arzenál zbraní, který umožní využít jakýkoliv přístup k situacím. Válku povedeme nejen proti příšerám, nýbrž také proti frakcím. Čeká vás i vyjednávání.

Chernobylite 2: Exclusion Zone vyjde v roce 2025 na PC a konzole. S největší pravděpodobností na PlayStation 5 a Xbox Series X/S.