Na maďarském YouTube kanálu PlayStationu se objevila první oficiální reklama na PlayStation 5. Video, které nás vítá v novém světě, se zaměřuje na funkce bezdrátového ovladače DualSense a možnosti 3D zvuku.

Reklama byla po několika desítkách minut z kanálu odstraněna. V 15:21 ji ale Sony oficiálně zveřejnila, ovšem neobsahuje datum vydání ani cenu, za kterou se bude konzole koncem letošního roku prodávat.

V live-action traileru vidíme důraz na funkce DualSense. Praskající led a zjevení krakena odkazuje na haptickou odezvu nového ovladače, různorodé zvuky, ozývající se ze všech možných stran, demonstrují Tempest 3D AudioTech systém a vystřelení ohnivého šípu pak adaptivní spouště

Někteří ve videu vidí náznaky na Ratchet & Clank: Rift Apart, Call of Duty Black Ops: Cold War a remake Demon's Souls.

Na konci přívěsu je pak poznámka, že funkce DualSense budou dostupné pouze u hry, která je podporuje. To už víme delší dobu. Nechybí ani slogan PS5: Play Has No Limits - hraní bez zábran/limitů.

Mnozí si myslí, že jde o předvoj a brzy budeme znát den, kdy se dozvíme další detaily o PlayStationu 5, zejména pak datum vydání a cenu. Sony v doprovodné tiskové zprávě uvádí, že v příštích týdnech se dozvíme více informací.

Popis hmatové odezvy: Díky hmatové odezvě, kterou ve vybraných hrách pro systém PS5 nabízí bezdrátový ovladač DualSense, ucítíš důsledky svých akcí ve hře prostřednictvím dynamické smyslové zpětné vazby.

Popis adaptivních spouští: Adaptivní spouště, které tě vtáhnou do hry prostřednictvím dynamického odporu, simulují ve vybraných hrách pro systém PS5 fyzický dopad herních aktivit.

Popis technologie Tempest 3D AudioTech: Nech se obklopit zvukem, který dokáže evokovat pocit, že se ozývá ze všech stran. Pokud hra podporuje technologii Tempest 3D AudioTech, tvé okolí ve sluchátkách nebo reproduktorech televize dočista ožije.