Společnost Microsoft po podepsání desetileté dohody s Nvidií přináší první svou hru do GeForce Now. Populární cloudová služba začala podporovat střílečku Gears 5. Už 25. 5. se připojí Deathloop, Grounded a Pentiment.

Desetiletá spolupráce Microsoftu s Nvidií byla oznámena v únoru. Na jejím základě se mají do GeForce Now postupně dostat další tituly od Xboxu, které jsou dostupné na počítačích. Jakmile bude schválena akvizice Activisionu Blizzard, tak se v katalogu podporovaných her objeví mimo jiné Call of Duty.

Cloudová služba GeForce Now je populární díky tomu, že nevyžaduje, abyste si podporované tituly znovu kupovali. Stačí, když je vlastníte na Steamu nebo Epic Games Store. Streamování funguje do počítačů, macOS, Chromebooků, chytrých telefonů a dalších zařízeních.

Podpora her zakoupených v Microsoft Store by měla být přidána v následujících měsících. Microsoft připomíná, že podepsal smlouvu také se službami Boosteroid, Ubitus, EE a Nware. Zatímco Nvidia uvádí, že GeForce Now podporuje více než 1 600 her a každý čtvrtek přibývají další. Nově ještě Tin Hearts a The Outlast Trials.