PlayStation 5 exkluzivita Stellar Blade dostává před vydáním aktualizaci, která mění jedno umělecké dílo na zdi. Vývojáři z jihokorejského studia Shift Up tak předchází možnému problému s rasismem.

V anglické verzi Stellar Blade se na mnoha částech nacházejí na zdi graffiti Hard. V jednom případě je ale tento nápis umístěn vedle značky R Shop, jenž odkazuje na Roxannu, jednu z postav ve hře. Takto vedle sebe ale mohly obě věci připomínat rasistickou urážku „HARD R“. Proto bylo rozhodnuto raději graffiti nahradit.

Kromě toho aktualizace přidává slibovaný režim New Game+, abyste se po dohrání příběhu mohli vrátit na začátek s dosaženými úspěchy. Přenáší se veškeré vaše vybavení, měna, předměty, vylepšení postavy, upgrady drona nebo získané dovednosti. Jinými slovy, vaše Eve bude při New Game+ stejně silná jako na konci předchozího hraní. Díky tomu budete moci hned od začátku využívat speciální útoky a bleskový komba.

Včera jsme vám nabídli recenzi na Stellar Blade. O hře jsme napsali: „Stellar Blade dělá spoustu věcí neuvěřitelně dobře a je až k údivu, že jde o první velkou hru studia Shift Up. Ale taková je realita. Jde o zábavné, akční, skvěle ozvučené, různorodé a nápadité akční RPG, které dělá čest svému žánru, nezávislé produkci a hlavně vývojářům z Koreji velkou čest. Jasně, ne všechno je dokonalé a chyby se zde najdou. V druhém aktu některé tyto nápady opadnou, některé sekce trvají možná zbytečně dlouho a příběh nemá ve finále takový efekt, jak si asi vývojáři představovali. Přesto to na finální užití celé hry nic moc neubírá.“

Stellar Blade vychází zítra, 26. 4. 2024, na PS5.