Pokud patříte mezi ty hráče, kteří s radostí vytvářejí nebo budují vlastní hry skrze jiné tituly, tak věřte, že studio Media Molecule něco opět chystá. Skrze nedávný rozhovor jsme se dozvěděli, že se nebude jednat o další kreativní nástroj, ale spíše má tato nadcházející hříčka nakloněno k podobě hry. Sice se nedočkáme dalšího dílu Dreams, ale nejspíš se můžeme těšit na další kreativní zábavu.

Spoluzakladatel a bývalý kreativní ředitel Mark Healey prozradil něco málo o tom, co se ve studiu právě teď děje. V současné době je totiž příběh Dreams uzavřen a vývojáři se soustředí na nový projekt, o kterém toho zatím moc nevíme.

Nevím přesně, v jakém stavu je jejich projekt nyní, ale nemyslím si, že je tajemstvím například to, že pracují na nové značce. Z toho, co vím, bych si troufl říct, že je to spíš hra než tvůrčí nástroj.

Samozřejmě jsou jisté obavy na místě. V rámci říjnového hromadného propouštění studio propustilo 15–20 % zaměstnanců. To by ale na dokončení tajemného projektu nemělo mít vliv. Mark Healey dále dodává: „Sony má v Media Molecule stále velkou důvěru, takže minimálně chtějí vytvořit a dokončit tuto hru.“ Ve spojitosti s tímto hromadným odchodem se společnost Sony rozhodla ukončit podporu hry Dreams. Minulý měsíc se navíc rozhodlo o vypnutí online serverů pro LittleBigPlanet 3 na PlayStation 4.

A pokud je řeč o samotném bývalém spoluzakladateli Marku Healeyi, ten se rozhodl studio po 17 letech opustit, jelikož si sám přál založit si své vlastní studio. Zároveň z rozhovoru (který najdete výše) se dozvídáme, že on sám lituje rozhodnutí, aby se z Dreams stala exkluzivita pro PlayStation. Přeci jen hry, jako je Fortnite nebo Roblox by bez multiplayeru nebyly tím, čím jsou teď.