Společnost Paradox Interactive dnes překvapila představením druhého dílu populárního vězeňského simulátoru. Prison Architect 2 od britského studia Double Eleven bude ve 3D a vyjde už 26. 3. letošního roku na PC, PlayStation 5 a Xbox Series X/S.

Kromě brzkého data vydání překvapuje také jeho cena. Ta byla stanovena na 40 € (necelých 1000 Kč). Hra je od základu vytvořena ve 3D a opět nám umožní stavět vlastní věznice a ty následně řídit a vylepšovat v klasickém stylu Prison Architect. Navrhnout můžete každý kout věznice a spravovat vše od denních plánů až po zásady. Přitom musíte zajistit, aby vaše věznice byla bezpečná, soběstačná a zabezpečená.

Díky 3D můžeme stavět na několika podlaží. Návrh věznice ovlivní každý aspekt života našich vězňů. Ti mají odlišné vztahy, přání a potřeby. Budete sledovat, jak spolu komunikují a jak se snaží proplout každodenními zkouškami vaší věznice. Každá vaše volba může vězňům na jejich nápravné cestě pomoci, nebo ji naopak ztížit. Je jen na vás, jaké zkušenosti budou mít vaši vězni ve vaší věznicí. Kontrolu budete mít nad vězni, vězeňskými pravidly, architekturou a dalšími věcmi.

Režim kariéry má být vylepšen a odehrává se ve zbrusu nové mapě. Při čekání na další informace se podívejte na první trailer a obrázky. Doufejme, že přerod do 3D se povede, nejedna hra na to doplatila.