Na Comic-Conu v San Diegu byl zveřejněn nový příběhový trailer na Marvel's Spider-Man 2 a představena limitovaná edice balíčku konzole PlayStation 5 s hrou. Video ukazuje problémy hlavních hrdinů a Venoma. Má české titulky.

Být superhrdinou není jednoduché. Dokáže nám to očekávaná akční adventura Marvel's Spider-Man 2, ve které Peter Parker a Miles Morales řeší svou budoucnost.

„Na začátku příběhu jsou na vrcholu svých sil, ale potýkají se s problémy v osobním životě. Miles stále odkládá napsání přijímací eseje na vysokou školu a soustředí se na pavoučí práci. Peter mezitím nemá na splátky, ale nemůže dům tety May prodat; příliš mnoho pro něj znamená. A stejně jako Miles se i Peter snaží (a nedaří se mu) najít rovnováhu mezi tolika povinnostmi,“ odhaluje příběh narrative director Jon Paquette

Vše se odehrává zhruba 9 měsíců po Spider-Man: Miles Morales. A co MJ? „Ta chce Petovi pomoci s hypotékou, ale její práce je teď v ohrožení, protože J. Jonah Jameson je zpátky v Daily Bugle. Naši hrdinové se ocitli na soutoku křižovatek, kde je čeká nejistá budoucnost a několik těžkých rozhodnutí,“ dodává Paquette.

Aby toho nebylo málo, tak po čase do města přicházejí Kravenovi lovci a symbiont začíná ohrožovat New York. Jak víme z dřívějška, nový černý oblek bude mít na osobnost Petera stále intenzivnější vliv. Na druhou stranu mu dá nové mocné schopnosti.

Těšit se můžeme na větší herní svět, kdy se přes East River přehoupneme do Brooklynu a Queens. V traileru můžeme vidět také Coney Island. Ten budeme moci prozkoumat. Jedním ze způsobů je Web Wings z komiksů a filmů. Tahle křídla byla navrhnuta, aby doplňovala houpání, které je jádrem pohybu pavoučího muže. Když navíc Web Wings použije s větrnými tunely, tak můžete městem cestovat superrychle.

Příběhový trailer ukazuje Harryho Osborna, jenž je na svobodě a jeho cílem je „uzdravit“ svět. Symbiont má ale jiné plány. Poprvé slyšíme herce Tonyho Tooda v roli Venoma. Mohutná inkoustová postava zdatně rozbijí letadlo na kusy. Prohlédneme si také nové protivníky, například lovce se sekerou z Kravenovy skupiny. A také vidíme, jak MJ a Miles jsou více a více znepokojeni s tím, co se děje s Peterem.

Teď už se pojďme podívat na standardní a digitální edici PlayStationu 5 ve stylu Marvel's Spider-Man 2. Bundle konzole, krytu a ovladače DualSense vyjde 1. 9. 2023, předobjednávky začnou 28. 7. 2023. Ovladač by měl být k dostání také samostatně. Hra bude mít české titulky a dostupná bude od 20. 10. 2023.