Restart Fable, na kterém pracuje nový tým ve studiu Playground Games (série Forza Horizon), má staronovou posilu. Povýšena byla Anna Megillová, oceňovaná scenáristka a designérka příběhů zastávala u tajemného Fable pozici hlavní scenáristky. Nyní byla povýšena na šéfku narativního týmu.

Její životopis je vskutku působivý, pracovala na významných hrách. Na kontě má příběhovou akci Control od Remedy, kde byla také šéfkou týmu zodpovědného za příběh, a její stopy najdeme také v Dishonored: Death of the Outsider a Guild Wars 2. V neposlední řadě pomáhala Ubisoftu s dosud nevydanou akcí Avatar: Frontiers of Pandora.

Nové Fable bylo oznámeno v roce 2020. Od té doby jsme se toho moc nového nedozvěděli. Microsoft projekt označuje za nový začátek série, tak doufejme, že vývoj jde podle plánu.

Sami vývojáři mluví o rovnováze mezi starými a novými nápady, které jim umožní posunout zážitek na novou úroveň. Šéf Xbox Game Studios přirovnává Fable k novým filmům Star Wars. Jisté je, že půjde o RPG zasazené do otevřeného světa.