Už to budou dva měsíce, co se parta fanoušků pustila do překladu komplexní real-time strategie Knights of Honor 2: Sovereign od studia Black Sea Games.

Jak ukazují procenta na fóru Prekladyher.eu, tak jim jde práce od ruky. Přeloženo mají 70 % a jsou v polovině korektury a testování. Brzy by tak čeština mohla být hotová, aby si tenhle titul mohl užít každý zájemce na PC.

„Staňte se králem a soupeřte o kontrolu nad Evropou v tomto svěžím pojetí velkolepé středověké strategie v reálném čase,“ popisuje tisková zpráva Knights of Honor 2:

Sovereign přináší veškerou hloubku, kterou hráči očekávají, a zároveň nabízí vstupní bod do žánru velkolepých strategií a představuje svět, jenž je živou, dýchající miniaturou, která čeká, až ji někdo zabere.

„Pečlivě si vyberte královský dvůr a rozhodněte o osudu svého lidu, ať už jde o bohatství, dobývání, intriky, obchodování, či porážku! Budujte armády na obranu svého území, anebo vytáhněte do války proti nepřátelům – dokonce můžete skočit přímo do bitvy v akčních soubojích v reálném čase. Cesta je volná: staňte se panovníkem svého lidu.“

Ukázka z češtiny