Po necelém roce si konečně i hráči počítačové verze hry Truck Driver budou moci užít Skandinávii prostřednictvím dodatečného balíčku Heading North. Ten už v létě minulého roku vyšel pro konzolové verze.

Proč tak dlouhé čekání na PC verzi? Odpověď najdete v konkurenci v podobě velice populárních simulátorů Euro Truck Simulator 2 a American Truck Simulator od pražského studia SCS Software. Truck Driver svou pouť začal na PlayStationu a Xboxu, kde tuhle konkurenci nemá. Postupně se ale snaží prosazovat na Steamu. Tam má spíše kladné uživatelské recenze. Nutno ale dodat, že za necelé tři roky má jen 120 recenzí, takže moc hráčů si k němu cestu nenašlo.

Těchto několik málo hráčů si zhruba za 529 Kč bude moci koupit balíček Heading North. Do hry přináší zcela novou mapu se zemí Mangefjell inspirovanou severem. Má jít o úchvatnou zelenou krajinu se zajímavými novými místy. Tady se seznámí s Ólaffem, Larsem a Katerinou a dokonči více než 30 nových zakázat.

„Když tě tvůj strýček vyzve, abys ses za svou kariéru řidiče vydal za moře do studené, ale úchvatné země Mangefjell plné zeleně, rozhodneš se jít za novým dobrodružstvím. Projížděj nádhernou krajinou inspirovanou severskými zeměmi a starej se o objednávky nových postav,“ láká tisková zpráva.

Heading North bude na Steamu a Epic Games Store odemknuto 26. dubna/apríla. Loni vyšla hra Truck Driver: The American Dream.