Právníci Take-Two Interactive, mateřské společnosti Rockstar Games, dbají na dodržování autorských práv a často přísně zasahují proti zajímavým komunitním modifikacím. Nyní v obraně největší značky vydavatele zastavili otevření dvou pop-up restaurací v San Diegu založených na řetězcích rychlého občerstvení z Grand Theft Auto: San Andreas. Ty se později objevily i v dalších dílech série, včetně GTA 5.

Výzvu k zastavení činnosti obdržela společnost Smokin' J's BBQ krátce před otevřením, zákazníky měla v restauracích přivítat v rámci Comic-Conu. Otevření restaurací plánovali stejní lidé, kteří loni na totožném místě překvapili návštěvníky conu podobným falešným fastfoodem loni. Jak se ukázalo, překvapili také Take-Two Interactive a Rockstar Games. Firmy se o otevření stánku dozvěděly až když bylo po všem.

Restaurace Burger Shot a Cluckin’ Bell měly být otevřeny tento týden. Společnost, která za nimi stojí, informovala, že neotevře Burger Shot. Příští víkend se ale nadále chystá otevření Cluckin’ Bellu. Jen půjde o parodii s označením Don’t Cluckin’ Tell. Takže půjde nejspíš o parodii na parodickou restauraci... Cluckin’ Bell v GTA: San Andreas je totiž parodie na KFC a Taco Bell, zatímco Burger Shot je parodií na Burger King.

Pokud vám unikla loňská Cluckin’ Bell, tak šlo vlastně jen o to, že restaurace a její zaměstnanci byli převlečeni do barev z GTA: San Andreas. Nechyběl tematický jídelní lístek a hlavní hrdina Trevor z GTA 5 s varováním. Letos chtěla firma v jídelníčku nabídnout více položek inspirovaných GTA, včetně eColy a Orange-O-Tangu. V nabídce měla být i limitovaná edice autíček, podložek na jógu a uniforem.