11 bit studios přináší pěkně zpracovaný gameplay trailer z The Alters. Video nás blíže seznamuje s problémy Jana. Obyčejný dělník čelí nemožným překážkám poté, co havaroval na neznámé planetě. Navíc si můžete The Alters zahrát díky demoverzi na PC. A pokud nemáte počítač, tak se alespoň podíváte na záznam.

The Alters je emotivní sci-fi připomínající Fallout Shelter a No Man's Sky. Čeká na vás srdceryvný boj o přežití, kterému se Jan nemůže postavit sám. Po nouzovém přistání na opuštěné planetě se spalující hvězdou jsou jedinou šancí na přežití alternativní verze hlavního hrdiny vznikající ze záhadné látky, kterou nachází na povrchu. Každý takzvaný alter má jedinečnou osobnost utvářenou různými životními cestami Jana. To povede nejen k větším šancím na přežití, ale také k problémům a konfliktům.

Další výzvou je hledání vzácných zdrojů a paliva, stejně tak správa jídla. Problém ale představuje také čas. Planeta se totiž obrací k obřímu slunci, rychle stoupá úroveň radiace. Janové ve svém speciálním stroji musejí rychle najít způsob, jak se z nehostinné planety plné mnoha obtížných překážet dostat.

Demo The Alters je dostupné na Steamu v rámci aktuálního festivalu do 17. 6. 2024. Plná verze vyjde koncem letošního roku na PC (Steam, Epic Games Store a GOG), Xbox Series X/S a PlayStation 5. Ve stejný den bude hra dostupná v Game Passu pro počítače a konzole.