Dnes začaly předobjednávky Stellar Blade, zajímavého akčního RPG od korejského studia Shift Up, které vydá Sony exkluzivně na PlayStation 5. Současně jsme se dozvěděli délku příběhu a bohužel i jednu špatnou zprávu pro české a slovenské hráče. Těm nedávno svitla naděje, když se internetem šířila zpráva o lokalizaci do 22 jazyků. Čeština ale bohužel mezi nimi není, což nám potvrdila i tuzemská pobočka PlayStationu. Nebojte, neznamená to, že Sony přestává s českými titulky. Jen v tomhle případě je japonská společnost jen vydavatelem.

Teď k tomu pozitivnějšímu. Stellar Blade bude mít příběh na nějakých 25 hodin. Když budete chtít splnit vše, tak máte počítat s 30 až 50 hodinami. Hra sází na bohaté přizpůsobení hlavní hrdinky. Je pro ni vytvořeno mnoho kostýmů, které bude možné odemknout.

Když je řeč o délce příběhu, tak budoucnost lidstva balancuje na ostří nože. Země byla zpustošena podivnými mocnými tvory a její obyvatelé ji museli opustit. Zbytky zdecimované lidské rasy uprchly do kolonie ve vesmíru. Eve se z kolonie vrací na zpustošenou Zemi, aby zachránila lidstvo a získala planetu zpět od Naytiby – zlovolné síly, která má na svědomí její devastaci.

Boj je rychlý a umožní vám se prosekat skrz zbytky Země ladnými a současně brutálními komby (podívejte se). Při dobrodružství budete odemykat nové pohyby a vylepšení pro zbraně, abyste se vypořádali s epickými bossy, kteří mají být stejnou měrou výzvou pro mozek i svaly.

Některé může potěšit informace o možnosti zahrát si s originálním korejským dabingem. Ten má synchronizované rty společně s angličtinou a japonštinou. Poslední jmenovaný dabing však bude dostupný pouze v Japonsku.

Standardní edice stojí 1899 Kč a Digital Deluxe Edition s in-game bonusy 2129 Kč. Stellar Blade vyjde 26. 4. 2024.