Tak tohle je milé překvapení a skvělý vánoční dárek pro všechny příznivce budovatelských městských strategií. Ti jistě znají hru Pharaoh z roku 1999 a určitě jim neuniklo oznámení z loňského léta o přípravě plnohodnotného remaku s názvem Pharaoh: A New Era.

Po opravdu dlouhé době se tenhle titul připomíná a vývojáři ze studia Triskell Interactive nám servírují přes minutu dlouhý gameplay trailer. Ten se zaměřil na prezentaci evoluce hry a porovnává originál z roku 1999 s moderní verzí.

Klasický grafický 2D styl, který bude nově v rozlišení 4K, ale zároveň zachová atmosféru, kterou si fanoušci oblíbili po celá desetiletí. K tomu se přidává nové uživatelské rozhraní, vylepšené mechaniky hry a mnoho dalšího.

Společnosti Dotemu a Triskell Interactive se ještě pochlubily, že nedávno dokončily uzavřenou pre-alfa verzi. Do té se dostala vybraná skupina hráčů, aby pomohla vylepšit hratelnost. Zpětná vazba komunity bude i nadále klíčovým pilířem při vývoji Pharaoh: A New Era.

V kampani se můžete těšit na rozvoj měst v šesti různých obdobích středověkého Egypta, budování obchodních center, velkých měst a další.

Pharaoh: A New Era zahrne expanzi Cleopatra: Queen of the Nile z roku 2000, která dohromady s původní hrou nabízí více než 100 hodin hraní, 53 misí, kompletní editor map a misí a režim Free Build.