Ať jste fanoušci jakékoliv herní iterace Pokémon značky, v posledních dnech jste se museli radovat, protože příliv informací byl opravdu veliký a poněkud i překvapivý. Během tiskové konference v Tokiu vystoupil samotný CEO The Pokémon Company Tsunekazu Ishihara a spolu s dalšími hosty odprezentoval největší novinky za poslední dobu.

Pokémon Home

Ať už název napovídá spíše na aplikaci, kde si budeme stavět své vlastní PokéMěstečko plné nádherných sestřiček a policistek, zdání může klamat. Ve skutečnosti půjde o aplikaci, která propojí uživatele z mobilních zařízení, Nintenda 3DS a Nintenda Switch. Pokud tak se svými přáteli nezávisle na sobě vlastníte Pokémon Go, Pokémon Bank z 3DS nebo Pokémon: Let's Go, nyní budete moci spolu vyměňovat pokémony a starat se o ně. Aplikace vyjde jak pro mobily, tak pro Nintendo Switch začátkem roku 2020 a bude podporovat i Pokémon Sword a Shield.

Pokémon Sleep

Jste tak náruživý trenéři, že nemůžete přestat myslet na pokémony ani během spaní? V tom případě další novinka je pro vás naprosto ideální. Pokémon Sleep totiž bude monitorovat váš spánek. Jako by nestačilo, že nás Pokémon Go donutilo vyjít ven. Aplikace bude měřit délku a kvalitu vašeho spánku a podle toho ovlivňovat samotnou hratelnost. Systém doplní i nová verze náramku Pokémon Go Plus +. Jak originální název. Dvojité plusko totiž bude krom kroků monitorovat také váš spánek. Obou novinek se dočkáme během následujícího roku.

Pokémon Masters

Všechny Pokémon fanoušky baví zápasy, bohužel Pokémon Go je nemá tolik propracované. Jestli tedy nevlastníte Nintendo Swtich, či 3DS, nemůžete si užít zápasy i na cestách. To se ale brzy změní. Společnost DeNA spolu s The Pokémon Company připravují novou mobilní hru, kde půjde o zápasy 3v3. Více informací se dočkáme již brzy, nejspíše na E3.

Nový Detective Pikachu

Díky úspěchu stejnojmenného filmu si Pikachu znovu naleští svou lupu a vydá se na další dobrodružství. Hra vyjde exkluzivně na Nintendo Switch a dokončí příběh titulu, který vyšel před pár lety na 3DS. Bohužel více informací nebylo zveřejněno.

Pokémon Shirts

V Japonsku již rok funguje služba, kdy si můžete nechat vyrobit unikátní košile se vzory svých oblíbených pokémonů a to pouze z té nejlepší látky. Košile vypadají opravdu úžasně a nově si je budou moct pořídit i lidé v USA a v Evropě. S tím se nejspíše změní i cena, protože jedna košile by vás momentálně vyšla na 2500,- Kč. Raději bych vám doporučil zvolit stejnou taktiku a již teď si začal šetřit.