V článcích a recenzích věnované sérii FIFA se často objevuje přání o větší konkurenci, která by donutila EA k větším inovacím. Tihle hráči se možná dočkají. Je tady náznak, že v 2K Sports využili příležitosti a po Electronic Arts se chopili licence FIFA.

V loňském roce po téměř 30 letech skončilo partnerství mezi EA a organizací FIFA, když americká společnost nesouhlasila s navýšením poplatku za licenci. Místo nového dílu FIFA tak v loňském roce vyšla hra EA Sports FC. Na prodejích to vidět moc nebylo, titul se pravidelně nacházel na předních příčkách prodejních seznamů.

Prezident FIFA Gianni Infantino v době rozchodu s EA nešetřil municí a vyhlásil vydavateli de facto válku. Ve vývoji v té době mělo být více her s licencí FIFA. Dosud ale došlo jen na pochybné projekty spojené s blockchainem. Pokud by licenci opravdu získala 2K, mohlo by to výrazně rozvířit stojaté vody fotbalu. Samozřejmě je tady eFootball od Konami, ovšem ten je po přechodu na free-to-play spíše neviditelný a kdoví jak dopadne UFL a Goals.

Ještě to chce klid. Spojení 2K a FIFA pochází zatím jen z tweetu známého insidera. Kurakasis dříve podobným nenápadným způsobem odhalil Judas od Take-Two a předtím naznačil Indiana Jones and the Great Circle od Bethesdy.

2K Sports přináší pravidelně hry NBA 2K, WWE 2K a PGA Tour 2K. Hráči si rovněž přejí návrat NHL 2K. Tak uvidíme, k čemu se vydavatel Grand Theft Auto v budoucnu odhodlá. Prý má velké ambice ve sportovním světě, což by licence FIFA jistě splňovala.